Project Description

PROSTATABIOPSI / VÄVNADSPROV

Ett vävnadsprov av prostata innebär att läkaren tar mycket små stoppnålsvida cylindriska vävnads-bitar från prostatan för att kunna undersöka dem mikroskopiskt. Du genomgår provet därför att dina läkare önskar undersöka om det finns cancerceller i din prostata.
Provet kallas vanligen “Prostatabiopsi”, men innebär nästan alltid att flera (3-12) biopsier uthämtas. Det skickas sedan i Formalinrör till ett laboratorium där det analyseras. Läkaren meddelar sedan resultatet av provet, så snart det kommer i retur från alalyserande laboratorium, vilket tar ca 10 dagar.

Förberedelser

I samband med vävnadsprovet får du vanligen en eller flera antibiotikatabletter. Ibland får du även med dig en antibiotikatablett hem för att ta på kvällen efter undersökningen. Det är viktigt att ta tabletterna för att undvika infektion. Är du allergisk mot någon sorts antibiotika, så säg till före undersökningen.

Medicineringen kan behöva ändras

Alla blödförtunnande läkemedel gör att blodet inte levrar sig lika lätt som vanligt. Det innebär att du blöder längre. Följ därför bifogad instruktion vad gäller de starkare typerna av blodförtunnande medicinering (Eliquis, Xarelto, Pradaxa och gammeldags Waran). Trombyl och Plavix behöver vanligen inte utsättas.

Mottagningen måste också få veta i god tid om du har fel på hjärtklaffarna, medfött hjärtfel eller klaffprotes. Samma sak gäller om du har haft bakterieinfektion i hjärtklaffarna.

ÖPPETTIDER

Vardagar 08:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

HITTA HIT

Kontakta oss

OM UROCARE

Urocare grundades av Henrik Zetterquist, Dr. i medicinsk vetenskap och med mångårig kirurgisk erfarenhet från Universitetssjukhus i Sverige, Norge och Danmark. Urocare byggdes i befintliga sjukhuslokaler i Tumba. Detta innebär tillgång till professionella möjligheter till operationsavdelning och övernattning.
Våra urologiska utredningar, behandlingar och operationer håller därför universitetssjukhusnivå.

VÅRA TJÄNSTER

Cystoskopi

Blod i urin eller urinvägsbesvär av trängingstyp är två problem som ofta motiverar en fiberoptisk undersökning av urinblåsan, så kallad cystoskopi. Väntetider till cystoskopiska undersökningar är alltid korta hos oss.

Läs mer

Biopsier

Prostatacancerutredningar är mångfacetterade. Ibland söker patienter med besvär från den urologiska sfären, menlika ofta är det en mer eller mindre befogad oro över en cancersjukdom som drabbar förhållandevis många män.

LÄS MER

Urologiska ingrepp

Vi opererar många av de vanligaste urologiska godartade åkommorna såsom sterilisering, cirkumcision, vattenbråck, vätskeansalingar i bitestiklarna, avflödesbefrämjande kirurgi av urinrör, blåshals och prostata.

LÄS MER

Peyronies

Är en typ av inflammatoriskt betingad överdriven ärrbildning som drabbar vissa personer. Orsaken brukar beskrivas som ”okänd”, men påfallande ofta finns en “stukning” av organet med i sjukhistorien. Tillståndet brukar inledas med värk.

LÄS MER

Prostatit

Kronisk prostatit är ett mycket vanligt obehag i den manliga befolkningen. Symtomen är värk och ibland direkta smärtor i perineum, ljumskar, ländryggen och pungen. Ibland är sättet att kissa på förändrat.

LÄS MER

LUTS

Tidigare kallades sådana besvär hos män ofta ”prostatism”, men detta begrepp har nästan helt förvunnit ur det urologiska vokabuläret, dels eftersom urinblåsan är det organ som oftast gör sig gällande, ibland pga prostatasjukdom.

LÄS MER

UROTERAPI

En uroterapeut är vidareutbildad inom urologi och arbetar med kartlägga och behandla symptom från urinvägarna både med avancerad teknik som urodynamik och enklare åtgärder som råd och tips för ändrade vanor för en bättre vardag.

LÄS MER

URODYNAMIK

En uroterapeut är vidareutbildat inom urologi och arbetar med kartlägga och behandla symptom från urinvägarna både med avancerad teknik som urodynamik och enklare åtgärder som råd och tips för ändrade vanor för en bättre vardag.

LÄS MER

EREKTIL DYSFUNKTION

Impotens eller erektil dysfunktion, drabbar de flesta män i perioder någon gång under livet. Hos yngre män är orsaken nästan alltid av psykogen/neurogen natur. Riskfaktorer är de samma som för hjärtkärlsjukdom.

LÄS MER

KONTAKTA OSS

Telefon; 070 550 1163

Mail; info@urocare.se

1177.se

ANTAL PATIENTBESÖK PER MÅNAD

c:a 200 st

ANTAL OPERATIONER TOTALT

5 346 st

UPPTAGNINGSOMRÅDE

Hela Sverige